top of page
Keresés
  • Szerző képePeter Wendl

Tejszínes, gombás... na meg egy kis zsálya

Frissítve: 2020. jan. 29.


Esküvőt, esküvőre halmozok itt a blogon. Sokan úgy gondolják, hogy csak ilyen eseményeket fotózom. Pedig ez korántsincs így. Minap is volt egy beszélgetésem. Kérdezték tőlem, hogy szoktam-e családot fotózni? Gyerekeket? Természetesen jött a válasz tőlem. Minden olyasmit fotózom, ahol többet tudok mutatni mintsem egy kép. Ahol emberi kapcsolatokat lehet bemutatni, ahol megjelenek valós érzelmek,. Azt tudom fotózni.

Kicsit hosszú a beveztő ehhez a címhez.... :) Milyen érzelmekről lehet beszélni, amikor egy blog bejegyzés így kezdődik, mint a cím... Aki sejti, az jól sejti. Igen. Itt főzés lesz. Nem tartom magamat étel fotósnak. Nem értek a food-styling-hoz. De, ha valaki élvezettel el tud készíteni egy ételt, mert szereti csinálni, azt én le tudom fotózni.

Már vagy egy 1 éve, ha nem több, mikor megkerestek egy teljesen átlagos kéréssel: "A lányomnak szeretnék ajándékba adni egy fotózást, mit javasolsz?"

Fantasztikus érzés ez mindig...

Azt javasoltam, hogy készítek egy szép ajándékkártyát, és Teklával (az ajándékozott) megbeszéljük, hogy mit szeretne. Teltek múltak a hetek... Tudtam, hogy mikor kapta meg az ajándékot, de továbbra is csak telt az idő. Hetek, majd hónapok. Olyan hosszú idő után jelentkezett Tekla, hogy először nem is tudtam, hogy ki keres, és miért. (A késői jelentkezésnek természetesen az volt a hátterében, hogy ódzkodott egy ilyen szituációtól. Ő, meg a fotózás. Tartott attól, hogy kényelmetlen lesz.)

Egy szó, mint száz, jelentkezett Tekla. Éppen akkor fogott neki a saját blogjának. Az Ízgerezd c. blogjában kedvenc időtöltésével foglalkozik, a főzéssel. Ehhez kérte, hogy készítsünk valamilyen fotó illusztrációt. Mi sem egyszerűbb ennél, válaszolt belőlem a fotó zsurnaliszta: főzz valamit ott, ahol szoktad, én meg lefotózom. (Biztos vagyok, hogy tartott ettől, hiszen az albérletében szokott főzni, ahol nincs minden úgy kialakítva, mint egy séf birodalma... a szerk.)

A fotózást én roppant módon élveztem, mert amint készen volt az étel meg is ettük. Készült egy tejszínes, gombás tészta pirított zsályával:

Illetve egy fantasztikus vörösboros csoki krém borban párolt körtével:

A főzésről készült képeket itt tudjátok megnézni:

Jó étvágyat! :)

A recepteket Tekla blogján tudjátok elérni: link

87 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page