top of page
Keresés
  • Szerző képePeter Wendl

Tavaszi esküvő a balatoni Tópart Hotelben

Frissítve: 2021. jan. 9.

Andi és Gergely tavaszi esküvője a balatoni Tópart Hotelben, azthiszem minden menyasszony és vőlegény álma lehetne.

Már 3 éve, hogy az első esküvőt fényképeztem Balatonvilágoson a Tópart Hotelben, de az élmény megunhatatlan ismét és ismét. Hogy mi ennek az oka? Talán a személyzet, a tulajdonosi hozzáállás, a tópart közelsége, a saját móló, és hogy ezek mind olyan házasulandó párokat vonzanak, akikkel öröm a munka? Talán mindegyik egyszerre.


A tavasz egy hóbortos évszak. Tud fagyos lenni, gyönyörű meleg napsütéses, és bizony rendkívül esős is. Mindezek ellenére talán mégis a legkülönlegesebb évszakunk. A hosszú téli szürkeség után feléled a környezetünk, a természet, és vele együtt a mi érzékeink is. Ez a megújulás évszaka. Rügyeznek, virágoznak a fák, a természet nyüzsögni kezd. Mi is kiszabadulunk a szabadba.



Andi és Gergely az esküvőjük tervezésénél ez is egy fontos szempont volt. Gondolnád most, hogy a tavaszról írok, az ő kedvenc évszakuk a tavasz, ezért szervezték az esküvőt is tavasszal. A valóságban azonban ez nem így történt. Praktikus okok miatt szervezték az esküvőt a tavaszi hónapok végére. Valójában a kedvenc évszakuk a tél. Ezért cserébe a jegyes fotókat télen készítettük.



Téli tájat nem is olyan egyszerű szerezni Budapesten, főleg, ha nem Magyarországon élnek, akikről a fényképeket kell készíteni. Ha a fényképésszel egy városban él a jegyespár, akkor kivárjuk, míg esik a hó, és gyorsan mozdulunk, hogy még a friss hóban tudjuk fényképezni. Esetleg még a hó hullásást is elkapjuk. Ebben az esetben most viszont más volt a szituáció, ezért olyan helyet kerestük, ahol biztosan van hó. Sajnos elég hómentes volt a tavalyi tél, illetve, ami esett az decemberig le is esett, utána meg már semmi. Ráadásul enyhe is volt a tél. Így sokáig gondolkodtunk rajta, hogy a Tátrába megyünk. Aztán szerencsére a #Hungest #Grandhotel #Galya hotelnél dolgozik Bozsik Nikolett egy régi ismerősöm, aki segített nekünk a hójelentésben. Köszönjük neked még egyszer. Így nem kellett külön helyszínbejárnunk előtte, és megspóroltuk az utat a Tátrába.



A Tópart Hotel nem feltétlenül igényel nagyon sok dekorációt. A Sabina Decors csapata a tavaszt nagyon szépen belecsempészte a tóparti esküvő hangulatába. Nem volt túlzó a dekoráció, követte az éppen aktuális trendet. Volt fa használat és sok élő virág, illetve zöld.

A balatoni esküvőknél természetesen nem maradhatnak el a tóparton készült képek sem. Nem vagyok híve a külön napon elkészített esküvői ruhás képeknek. Kifejezetten indokolt esetben szoktam csak javasolni. (pl. az esküvő helyszínétől eltérő helyszínt szeretnénk, és messze is van, vagy olyan feszített az esküvői forgatókönyv, hogy feleslegesen terhelné a fotózás azt) A #TópartHotel személyzetével már nagyon jól összehangoltan tudjuk az aznapi fotózást beékelni a menetrendbe.

A készülődés végén, amikor még teljesen tökéletes az öltözék, haj, smink készítettünk pár képet egy #firstlook-kal egybekötve. A második fotózást pedig a naplementében a vacsora két fogása között ejtettük meg. Úgy, hogy #cinematográfia is volt az esküvőn így sem vett igénybe többet, mint 2x30 perc. Igaz ehhez az is kell, hogy Gábor (filmes) is hasonlóképpen gyorsan dolgozzon, mint én.


A tortavágást rendhagyó módon a vacsora helyszíntől eltérően a vízparti rendezvényterembe szerveztük (az ún. #akváriumban) egy mehgató csillagszórózással egybekötve.

Hajnali 1-ig maradtam, hogy a piros #menyecske ruháról is legyen bőven képem. Nagyon jó hangulatú volt az esti buli. Sok jó képet tudtam készíteni. Érdemes volt éjfél után is maradni még 1 órát.

Köszönöm Andinak és Gergelynek a bizalmat, hogy ott lehettem az esküvőjükön, és fényképezhettem nekik sok-sok emléket. Illetve a szolgáltatók munkáját, akik nélkül az én képeim sem sikerültek volna.


Helyszín: Tópart Hotel - Pintér Anna

Anyakönyvvezető: Török Gyöngyi

Dekoráció: Sabina Decors

Videó: DoFilm - Dorcsák Gábor

Ceremóniamester: Siposhegyi Zoltán

Dj: Your Event - Kopka Sándor

Fodrász: Németh Gabriella




135 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page