top of page
Keresés
  • Szerző képePeter Wendl

Téli esküvő a Balaton partján

Téli esküvő ma még nagyon különleges a Balaton partján. Ezt a blog bejegyzést pont azért írom, hogy népszerűsítsem azt. :)

teli eskuvo a balaton partjan

Mindenki a meleg nyári napokat keresi esküvőre. Ezt megértem, mert egy forró meleg nyári napot követően az esték fantasztikus hangulatúak. Rövid ruhában lehet élvezni, hogy a környezet ontja ki magából a meleget, mikor már hűvősen fújnak az esti szelek. Főleg, ha vízpart mellett vagyunk.


Ugyanakkor a nyári esküvőnek pont ez a hátulütője is. Irdatlan meleg tud kerekedni, ami a napsütötte órákban akár elviselhetetlen is tud lenni. Menyasszonyok többségénél úgy látom, hogy ez nem okoz akkora problémát. Soha nem felejtem el, mikor először fotóztam esküvőt kánikula idején. Rettentően izgultam, hogy a menyasszony sminkje bírja majd. 14.00-kor fotóztunk a Városligetben, én 1 óra alatt 1,5 liter vizet ittam meg. De csodák csodájára a menyasszonyon semmi nem látszott. A sminkje szakavatott kezek között készült el. Ez nagyon sokat segített. Illetve ő sem izzadt egyáltalán, mert spanyol származású volt.


Nem úgy a vőlegény, akiről egész nap szakadt a víz. A tarkóján a haj átnedvesedve, mindenféle komfort érzet nélkül állta a sarat. Nagyon nehéz volt előnyös képet készíteni róla. Még a Bazilika sem nyújtott nekünk felfrissülésre alkalmat. A meleg nyári napok addigra átmelegítették azokat a hatalmas, vastag falakat is, amik csak úgy ontották magukból a meleget. A szálloda klíma berendezése is maximumon működött, és meg kell valljam őszintén, hogy sokan inkább a teraszon álldogáltak, mert hűvösebb volt odakint este 11-kor, mint a bálteremben.


teli eskuvo a balaton partjan

Kevesen merik meglépni a téli esküvőt még. Pedig teljesen új irányokat nyit meg. Itt nem csak a fényképezésre gondolok. Egy menyasszony el tud rugaszkodni a megszokott ruha stílusoktól. Kombinálható a ruha a napközben a különböző rétegek le és felvételével.


teli eskuvo a balaton partjan
teli eskuvo a balaton partjan

A dekorációban új világ nyílik meg. Az alkalmazott virágok, dekorációs elemek. Mondtam már, hogy az élő virág dekoráció nem fonnyad le? :)


teli eskuvo a balaton partjan dekoracio pentagon

teli eskuvo a balaton partjan dekoracio

A már viszonylag hamar lemenő napnak köszönhetően az esküvő helyszín megvilágításával lehet játszani.


teli eskuvo a balaton partjan hattyu naplemente

teli eskuvo a balaton partjan

teli eskuvo a balaton partjan - esti fények

teli eskuvo a balaton partjan esti fenyek

Egy téli esküvő a Balaton partján alkalmat ad arra, hogy különleges menü sort találjunk ki a vendégeinknek.

teli eskuvo a balaton partjan torta

Az meg akár extra bónusz is lehet, hogy ha befagy a tó vize. Ehhez jó hideg kell, de az elmúlt években szinte minden télen előfordul 1-2 nap, mikor összefüggő jégtakaró borítja a Balaton felszínét.


teli eskuvo a balaton partjan

Ha véletlenül nem az esküvő napjára esik a hóesés, vagy esetleg akkor nem fagyott a Balaton vize, még mindig sokkal könyebben lehet szervezni arra egy fotós napot. Az esküvői ruha alkalmas rá, hiszen eleve egy téli esküvőre készültetek. Nem kell rá külön ötletelni, mindenféle kiegészítőt vásárolni. Az időjárás jelentés pedig 2-3 napra elég biztosan előre tudja jelezni mi várható. Ennyi idő meg bőven elég arra, hogy a smink, fodrász, fényképész készen álljon az alkotásra.

teli eskuvo a balaton partjan

teli eskuvo a balaton partjan

teli eskuvo a balaton partjan

Nagyon nagy örömmel vállalnám a kihívást, hogy több és több téli esküvőn tudjak fényképezni a Balaton partján. De akár máshol is. Korántsincs akkora rutinom a téli esküvő fényképezésében, mint a tavaszi, nyári, vagy esetleg őszi napokra szervezett eseményeken. Ezért is érzem azt, hogy hatalamas lelkesedéssel vetném bele magam, ha többször előfordulna, mint évi 1-2 alkalom.

teli eskuvo a balaton partjan

Bíztatok mindenkit a téli esküvő szervezésére, akár a Balaton partján, vagy bárhol máshol. A fényképezés szempontjából rengeteg lehetőséggel kecsegtet. Igazán különleges esküvői fényképeket lehet készíteni.


A bejegyzéshez felhasznált fényképek az alábbi szolgáltatók együttműködésének az eredménye.


Helyszín: Tópart Hotel Étterem - Balatonvilágos

Esküvőiilm: Dofilm

Dekor: Flora Kosch

Haj: We LoVe Hair - Vértesi Orsi

Borbély: Barber Shop Budapest - Lázár Zsolt

Smink: Bogi Szanto

Fénytechnika: Wellwed

Esküvőszervezők: Red Shoes Weddings

Ruha: HALASZEVA

Torta: DESSZEReTlek

345 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page